Appel-abrikozencake

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Vet de grote magnetronschaal in. Spoel de abrikozen goed af onder stromend koud water, dep ze droog met keukenpapier en snijd ze in kleine stukjes. Doe deze in de kleine magnetronschaal samen met 4 eetl. water en zet dit 2 min. afgedekt op vol vermogen in de magnetron. Roer in de grote mengkom boter, suiker en vanillesuiker romig, meng hier 1 voor 1 de eieren door en daarna het bakmeel. Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes, meng hier het citroensap door samen met de stukjes abrikoos. Roer dit geheel door het beslag, doe het beslag in de ingevette schaal en strijk de bovenkant glad. Plaats de schaal 6-7 min. onafgedekt in de magnetron op vol vermogen tot de bovenkant net droog is. Laat de cake 5 min. staan in de vorm en stort deze dan. TIP: u kunt de cake eventueel bestrijken met glazuur.

Appel-abrikozencake is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde Chocolade-abrikozencake Met Vanillesaus
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Abrikozencake
Bekijk recept
Gestoomde chocolade-abrikozencake met vanillesaus
0 min
Bekijk recept

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept