Citroenijs 3

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de citroen, droog ze af en rasp er het geel van de schil af. Hak de rasp fijn. Pers de citroen en passeer het sap. Doe het sap in een pan, voeg er de rasp bij, 120 gram suiker en de eidooiers. Klop dit grondig met de garde, zet de compositie op het vuur en verwarm onder roeren totdat de creme dikker wordt. Haal dan de pan van het vuur en laat de creme afkoelen. Klop de slagroom met de rest van de suiker en de vanillesuiker stijf en roer deze onder de koude creme. Doe de creme in een vorm, plaats hem in de vrieskast en laat de compositie stijf vriezen.

Citroenijs 3 is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kipkebab met gegrilde venkel en kruidige olie & gegrilde meloen met rozenpepersiroop en rozenblaadjes
2 uur-
Bekijk recept
Mandarijn sorbet
15 min - Nagerecht
Bekijk recept
Citroen-ricottataart
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Citroenijs met basilicumsuiker
20 min Nagerecht
Bekijk recept