Jachtschotel

2
20-30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de uien en bak ze bruin in boter. Snijd het vlees in kleine blokjes en doe ze in de pan, bij de uien wanneer deze goed gefruit zijn. Om alles op smaak te brengen voegt u het laurierblad, de kruidnagel en de bouillon toe. Wanneer u de stukjes vlees rauw verwerkt, laat u dit in de pan stoven tot het gaar is. Het vlees wordt dan samen met de uien, laurier, kruidnagel en bouillon gegaard. Ondertussen zet u de aardappelen op. Hier maakt u aardappelpuree van. Beboter een vuurvaste schaal en bedek de bodem met een laagje vlees. Daarna doet u er een laagje aardappelplakjes of aardappelpuree overheen. Dit wisselt u steeds af. Tussen de laagjes kunt u af en toe wat laagjes appel leggen. Zorg ervoor dat het bovenste laagje van de jachtschotel bestaat uit een laag aardappelen. Wanneer u aardappelpuree gebruikt, krijgt u een knapperig bruin korstje, als de schotel uit de oven komt. Als de schaal vol is, besprenkelt u de schotel met wat gesmolten boter. Zet het geheel ongeveer 15 minuten in de oven, zodat er een bruin korstje op de aardappelpuree komt. Sommige mensen gebruiken weleens paneermeel om dat lekkere bruine korstje te krijgen. Het is beter om dit niet te doen, want er komt vanzelf een korstje op de aardappelen, dat er mooier en lekkerder uitziet.

Jachtschotel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Jachtschotel met aardappelpuree
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jachtschotel
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jachtschotel met gehakt
65 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jachtschotel met wortelpuree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Jachtschotel met aardappelpuree
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jachtschotel
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jachtschotel met gehakt
65 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jachtschotel met wortelpuree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept