Roer in een kom citroensap, 1 teentje knoflook, 1 ui, 2 theel gemberpoeder, laos, zout, peper en 1 eetl ketjap doorelkaar. Roer de reepjes hamlap door dit mengsel en laat dit ca. 15 minuten afgedekt staan. Verhit ondertussen 1 eetl olie in een pan en fruit hierin de overige ui en knoflook. Voeg vervolgens gezeefde tomaten, ? dl water, bouillontablet, chillisaus, 1 theel gemberpoeder en 1 eetl ketjap toe en verwarm de saus al roerende ca. 10 minuten op een zacht vuur. Verhit ondertussen in een braadpan de rest van de olie en bak hierin de reepjes hamlap al omscheppend in ca. 10 minuten gaar. Roer na ca. 5 minuten de rest van de ketjap door de reepjes hamlap. Leg de atjar op een vorverwarmde schaal en verdeel hierover de reepjes hamlap. Schenk tenslotte de saus over het vlees. Lekker met rijst en een taugesalade.