Rucola van dikste stelen ontdoen en in keukenmachine fijnmalen. Terwijl machine draait, olie in dun straaltje erbij schenken. Rucolaolie op kamertemperatuur minimaal 1 uur wegzetten, daarna met zout op smaak brengen. Zalmhaas en gerookte zalm in blokjes snijden. Van citroen 8 dunne partjes snijden, rest uitpersen. Beide soorten zalm met citroensap, crème fraîche en driekwart van bieslook mengen. Zalmmengsel afdekken en tot gebruik gekoeld bewaren. Ringvorm telkens op bord zetten en met 1/8 deel van zalmmengsel vullen. Zalmmengsel met achterkant van lepel goed aandrukken. Ringvorm verwijderen. Partje citroen op zalmtartaar leggen. Zo alle borden opmaken. Rucolaolie om zalmtartaar druppelen. Rest van bieslook erover strooien.
Zalmtartaar Met Rucolaolie is een recept van Smulweb.nl