Bitterkoekjesbavarois

6
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Eieren splitsen. Eidooiers met 4 eetl. suiker en 3 eetl. melk loskloppen. Rest van de melk met vanillestokje aan de kook brengen en op heel zacht vuur afgedekt ca. 20 min. laten trekken. Vanillestokje uit de melk halen, vanillemerg uit stokje schrapen en aan melk toevoegen. Op heel zacht vuur bitterkoekjes 3-5 min. in melk laten weken (koekjes moeten heel blijven). Koekjes met schuimspaan uit melk scheppen en op bord leggen. Gelatine ca. 5 min. in ruim koud water laten weken. Ca. 1 dl. hete melk door dooiermengsel roeren en dit bij de rest van de hete melk schenken. Mengsel al roerend op heel laag vuur licht laten binden. Gelatine uitknijpen en met rest van de suiker van vuur af in vla oplossen. Pan met vla in bak met koud water zetten en onder af en toe roeren laten afkoelen tot gelei-achtig. Eiwitten en slagroom apart stijfkloppen. Slagroom op eiwit scheppen en val onder luchtig omscheppen erbij schenken. 1/3 deel van de bavarois in vorm scheppen, 1/2 van de koekjes erover verdelen, handeling 1 keer herhalen en afdekken met bavarois. Bavarois afgedekt ca. 3 uur in de koelkast laten opstijven. Garneren met slagroom.

Bitterkoekjesbavarois is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Bitterkoekjesbavarois met vanille
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Bitterkoekjesbavarois Met Boerenmeisjes
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Bitterkoekjesbavarois
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Top Bitterkoekjesbavarois(pudding) Met Een Caramel-roomsaus
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept

Bitterkoekjesbavarois met vanille
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Bitterkoekjesbavarois Met Boerenmeisjes
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Bitterkoekjesbavarois
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Top Bitterkoekjesbavarois(pudding) Met Een Caramel-roomsaus
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept