Maak het vlees droog met keukenpapier. Wrijf het haasje in met wat zout en peper. Verhit een passende braadpan en laat de boter smelten. Wacht tot het schuim grotendeels is weggetrokken. Schroei het vlees rondom dicht. Temper de warmtebron en laat het vlees 20 - 25 minuten zachtjes braden. Keer het vlees tijdens het braden enkele malen en bedruip het met de braadboter. Maak intussen de paddestoelen schoon. Snijd de grotere exemplaren in vieren. Roer na 15 minuten de knoflook door de braadboter. Doe er daarna de champignons bij. Laat ze zachtjes meebraden. Schep ze enkele malen om. Neem, na de aangegeven tijd, het vlees uit de pan. Laat het vlees, verpakt in aluminiumfolie, 10 minuten rusten. Voeg vleesfond en kookroom aan de champignons in de braadpan toe. Laat alles zolang, onder voortdurend roeren zachtjes koken tot een licht gebonden saus is verkregen. Breng de saus op smaak met wat zout en peper. Snijd het vlees in niet al te dunne plakken.
Varkenshaasje Met Roomsaus En Champignons is een recept van Smulweb.nl