Lamsbout Met Tijm En Rozemarijn

2
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de lamsbout kort voor gebruik op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de rozemarijn in 15 kleine takjes. Dep de lamsbout droog met keukenpapier. Maak in de lamsbout 15 kleine inkepingen van 1 cm diep en stop in elke inkeping een plakje knoflook en een takje rozemarijn. Schenk de groentebouillon en sjalotjes in de braadslede. Bestrijk de lamsbout met olijfolie en leg de lamsbout op het rooster in de braadslede. Strooi een beetje zeezout over de lamsbout en zet de lamsbout 40 minuten in het midden van de oven. Neem de blaadjes van de takjes tijm. Roer in een mengkom de mosterd, honing en tijm door elkaar. Verhoog de oven temperatuur naar 220 graden. Neem de lamsbout uit de oven en bestrijk deze met het mosterdmengsel Braad de lamsbout nog 15 minuten in het midden van de oven. Neem de lamsbout uit de braadslede en laat het vlees ca. 10 minuten afgedekt met aluminiumfolie rusten. Kook intussen op het fornuis de jus in en breng deze op smaak met zout en peper. Snijd de lamsbout in plakken en serveer deze met de jus, gebakken aardappeltjes, doperwtjes, peultjes en worteltjes.

Lamsbout Met Tijm En Rozemarijn is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenkrieltjes
2 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tilapia in rozemarijnmarinade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lamsbout met rozemarijn
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van lamsbout
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginegratin met lam en witte saus met feta
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept