Witte bonen wassen, in kom doen en 8 uur laten weken in ruim water. Bonen afgieten en afspoelen met koud water. Bonen en sjalot in pand doen, 100ml fond en zoveel water toevoegen dat de bonen net onder staan. Aan de kook brengen en de bonen in ca 1 uur zachtjes gaarkoken. dit kan een dag van te voren gedan worden Botjes van lamsrack in aluminiumfolie verpakken (om verbranden te voorkomen). Vlees in 1 uur op kamertemperatuur laten komen. Rest van de fond in pannetje tot de helft laten inkoken. Snijbonen in schuine stukjes van 1 cm snijden. Peultjes schoonmaken. Tuinboontjes uit peulen halen en groene boontjes uit stugge, grijze velletjes wippen (=dubbeldoppen). Tomaat halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden. Intussen in ruime pan water met zout aan de kook brangen. Schaal vullen met ijskoud water en enkele ijsblokjes. Tuinbonen in 2-3 min. beetgaar koken, met schuimspaan uit pan in schaal ijswater scheppen (=blancheren). Snijboontjes en peulen ook 1-2 min. blancheren. Oven voorverwarmen op 200 graden. Knoflook, tijm, rozemarijn en 1 el boter in bakblik of ovenschaal leggen. In oven zetten en boter laten smelten. Intussen in koekenpan 1 el boter verhitten en lamsracks op hoog vuur in 2 min. rondom bruin bakken. Lamsracks uit pan nemen, in bakblik leggen en omwentelen in hete boter. Lamsracks in ca 8 min. van binnen rose bakken en regelmatig keren. Vlees uit oven nemen en bestrooien met zout en peper en in aluminiumfolie nog 2 min. laten rusten. Intussen linzen, erwten en alle bonen met 1 el. boter door helft van de fond mengen en 2 min. zachtjes verwarmen. Tomatenblokjes erdoor scheppen en 1 min. meewarmen.
LAMSRACK MET ZOMERBOONTJES is een recept van Smulweb.nl