Zoek
Bosbessen-kwarktaart
4
Langer dan 2 uur -
Smulweb.nl
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
Voor de korst:
250 g. koekkruimels van volkorenbiscuits
80 g. gemolten boter
Voor de vulling:
10 gelatineblaadjes (geweekt in koud water)
60 ml. water
500 g. magere kwark
sap van 1 citroen
100 g. witte basterdsuiker
2 dl. halfstijfgeklopte slagroom
350 g. bosbessen Voorbereiding Maak de kruimelkorst door de koekkruimels en gesmolten boter goed door elkaar te mengen. Verdeel het deeg over de bodem en de kant van een ingevette springvorm van ongeveer 22 cm doorsnede. Laat deze ongeveer 20 minuten opstijven in de koelkast. In de tussentijd het water aan de kook brengen
de gelatineblaadjes uitknijpen en in het water laten oplossen (wel van het vuur halen). De kwark gladroeren met het citroensap en de suiker. Nu de slagroom er voorzichtig doorroeren. De bosbessen pureren met een mixer. (Houd ca. 100 g. bosbessen apart om te garneren). De ene helft van de opgeloste gelatine bij de kwark voegen en de andere helft bij de bosbessenpuree voegen. Giet beide mengsels door elkaar in de bakvorm en laat de taart ca. 4 uur opstijven in de koelkast. Bereidingswijze Snijd in mooie punten en garneer met de overige bosbessen en eventueel muntblaadjes en slagroom. Serveertips Dit dessert kan gemakkelijk 1 of 2 dagen van tevoren worden gem
Bereiding
Snijd in mooie punten en garneer met de overige bosbessen en eventueel muntblaadjes en slagroom.
Bosbessen-kwarktaart is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Kwarktaart met rozijnen en sinaasappel
35 min
Nagerecht
Bekijk recept
Kwarktaart met aardbeien
35 min
Gebak
Bekijk recept
Frisse vanillekwarktaart met bloedsinaasappel
165 min-
Bekijk recept
Feestelijke bramen-kwarktaart
30 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Fondue Savoyarde
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bananenbrood
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt met bosbessen
10 min
Gebak
Bekijk recept
Mini-pavlova met bosbessen en amandelroom
2 uur-
Nagerecht
Bekijk recept