Romige Kaas-uiensoep

4
10-20 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Smelt de boter en fruit de ui en de knoflook glazig in plm. 5 minuten. Roer de bloem door de uien en laat het mengsel 1 minuut zachtjes pruttelen. Voeg al roerend de helft van de bouillon toe en blijf roeren tot de soep glad gebonden is. Voeg de rest van de bouillon erbij en laat de soep plm. 5 min zachtjes koken. Voeg de geraspte kaas en de room toe en laat de kaas al roerend smelten. Breng de soep op smaak met zout, peper, nootmuskaat en eventueel een scheutje tobasco. Bestrooi de soep met bieslook of het fijngesneden groen van een lenteui.

Romige Kaas-uiensoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept