Laat het ijs in de koelkast in 30 minuten zachter worden. Breek de inhoud van 1 pak bokkepootjes in kleine stukjes. Doe ze in een schaal, schenk de koffielikeur en 1 eetlepel koffie erover. Laat het 15 minuten intrekken en schep ze af en toe om. Bekleed intussen de bodem van de springvorm met bakpapier. Klop de slagroom met de slagroomversteviger en de suiker stijf, schep de rest van de koffie erdoor. Schep de slagroom en de gebroken bokkepootjes door elkaar en schep dit mengsel door het ijs. Schep de helft van dit mengsel in de springvorm en strijk het glad. Laat dit mengsel 10 minuten opstijven in de vriezer en schep dan de rest van het mengsel erover. Strijk de bovenkant glad, dek de taart af met een stuk bakpapier en laat hem minimaal 4 uur bevriezen. Halveer de rest van de bokkepootjes, neem de taart uit de springvorm en druk de halve bokkepootjes rondom tegen de zijkant van de taart aan.
Bokkenpootjes-ijstaart is een recept van Smulweb.nl