Snij de kipfilets in de lengste doormidden en doe ze in een kom. Maak de prei schoon en snijd hem in plakjes van 0,5 cm dik. Doe de prei, de blaadjes van de takjes tijm, een flinke scheut olijfolie, een klontje boter, een snuf zeezout en zwarte peper uit de molen en een scheutje witte wijn bij de kipfilet en hussel alles door elkaar. Wikkel de kipfillets in steeds twee plakjes rauwe ham en doe de prei en de rest uit de kom in een bakje aluminiumfolie. De rauwe ham geeft de kip niet alleen smaak , maar beschermt het ook als het in de oven staat. Buig de zijkanten van het bakje naar binnen, min of meer over de kip, zodat de prei niet gaat verbranden. Sprenkel er wat olijfolie over, leg er eventueel nog een takje tijm overheen en zet het bakje 25 tot 35 minuten in het midden van de oven.
Gebraden Kipfilet Met Prei En Tijm is een recept van Smulweb.nl