Breek of hak de chocolade in kleine stukjes en doe deze samen met de boter :afgedekt ca. 2 minuten op 700 watt. (De chocolade smelt niet,maar wordt wel zacht.) Klop het mengsel goed door elkaar. Splits het ei en roer de dooier samen met de suiker en 2 eetl. slagroom in een glazen schaaltje door elkaar. Verhit het roommengsel:onafgedekt ca. 30 seconden op 700 watt. Roer het mengsel goed door en roer het vervolgens door de gesmolten chocolade. Laat het chocolademengsel afkoelen tot lauw. Klop intussen het eiwit stijf en vervolgens (in een andere kom)De rest van de slagroom. Schep de stijfgeklopte slagroom door het afgekoelde chocolademengsel. Schep het geheel op het stijfgeklopte eiwit en spatel alles luchtig door elkaar. Verdeel de mousse over 2 glazen coupes en laat de mousse in de koelkast opstijven. Garneer eventueel met een toef slagroom en /of garneerchocolaatjes.