Venkelknollen, Gevulde

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de venkelknollen schoon. Snijd ze doormidden en kook ze ca. 30 minuten in water met zout. Hol de gehalveerde knollen uit en snijd de inhoud klein. Meng de fijngesneden venkel en ham en 100 gram kaas door elkaar.Smelt de boter, voeg de bloem toe en schenk daarna al roerende geleidelijk de melk erbij. Schep het venkelmengsel door de saus en breng hem op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Vul er de venkelhelften mee, leg de groente in een beboterde ovenvaste schaal, strooi er de rest van de kaas op en verdeel er enkele klontjes boter over.Plaats de schotel ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Garneer de venkel met peterselie.

Venkelknollen, Gevulde is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsstoof met venkel en citroen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mara Grimm shakshuka (tomatenstoof met ei & venkel)
35 min
Bekijk recept