Gratin Van Boerenkool En Bacon

2
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De boerenkool 15-20 minuten in kokend water met zout koken. Spoel de boerenkool onder koud stromend water en laat deze uitlekken. Verwarm ondertussen de grill op de hoogste stand. Verwarm de olie en bak de sjalotjes ca. 5 minuten op een laag vuur. Schep de sjalot uit de pan. Bak de bacon in het achtergebleven braadvet in ca. 5 minuten krokant en voeg de sjalot en creme fraiche toe. Verwarm het mengsel ca. 2 minuten op een hoog vuur. Roer de boerenkool en een paar druppeltjes tabasco erdoor, warm het nog ca. 2 minuten door en breng het gerecht op smaak met zout en peper. Verdeel het bacon-boerenkoolmengsel over de ovenschaaltjes en bestrooi met geraspte kaas. Zet de ovenschaaltjes onder de grill en laat de kaas smelten. Serveer de gratin met gekookte krielaardappelen.

Gratin Van Boerenkool En Bacon is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Maïssoep met bacon
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Bagel met roerei, bacon en avocado
25 min- Lunchgerecht
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept