De boerenkool 15-20 minuten in kokend water met zout koken. Spoel de boerenkool onder koud stromend water en laat deze uitlekken. Verwarm ondertussen de grill op de hoogste stand. Verwarm de olie en bak de sjalotjes ca. 5 minuten op een laag vuur. Schep de sjalot uit de pan. Bak de bacon in het achtergebleven braadvet in ca. 5 minuten krokant en voeg de sjalot en creme fraiche toe. Verwarm het mengsel ca. 2 minuten op een hoog vuur. Roer de boerenkool en een paar druppeltjes tabasco erdoor, warm het nog ca. 2 minuten door en breng het gerecht op smaak met zout en peper. Verdeel het bacon-boerenkoolmengsel over de ovenschaaltjes en bestrooi met geraspte kaas. Zet de ovenschaaltjes onder de grill en laat de kaas smelten. Serveer de gratin met gekookte krielaardappelen.
Gratin Van Boerenkool En Bacon is een recept van Smulweb.nl