Uien Inmaken

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Neem kleine uien of sjalotjes van gelijke grootte en pel ze Meng het water met het zout om pekel te maken en laat ze dan 24 tot 36 uur weken Zorg dat de uitjes geheel onderstaan(gebruik b.v een bord.) Laat hierna de uitjes volkomen uitlekken en doe ze dan in de potten en vul deze geheel met hete azijn.(DE HETE AZIJN MAAK DE UITJES NIET ZACHT).Sluit de potten direct af en laat ze 2 maanden staan. TIPS; U kunt eventueel 2 afgestreken thl suiker aan iedere pot toevoegen.Als er gele vlekjes op de uitjes verschijnen zijn deze niet schadelijk en beinvloeden niet de smaak.Als ik geen kruidenazijn heb, doe ik in elke pot 1laurierblad en 3 kruidnagels. HERBEREKENING; 1 gr zout op 6 gr ui.of 11 gr zout op 1 dl water.

Uien Inmaken is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mounieh (ingemaakte groente)
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Warak enab (gevulde wijnbladeren)
1 uur-
Bekijk recept
Pomarola (tomatensaus)
50 min Bijgerecht
Bekijk recept
Citroenen Inmaken
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van rode aardappelen, minimaïs, rode paprika, rode uien, koriander en tex-mexkruiden
Bijgerecht
Bekijk recept