Gerookte Mosselen

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Leg de mosselen met de hoge schelpdelen naar onderen gekeerd op het rekje in het oventje. Laat de mosselen zolang in het oventje liggen tot de schelpen zich hebben geopend. Ze zijn dan net gaar en hebben een fijne rooksmaak. Neem de gerookte mosselen uit de schelpen en houd ze warm. Maak het rookoventje schoon en laat er een volgende portie mosselen in roken. De saus maakt u door eerst de creme fraiche even flink op te kloppen en daarna te vermengen met de mayonaise, vermouth, tuinkruiden en wat peper en zout. Verdeel de warme mosselen over voorverwarmde borden. Geef de saus apart in kommetjes erbij.

Gerookte Mosselen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Toast met gerookte ribeye en avocado
15 min Snack
Bekijk recept