Salade Van Geroosterde Bieten

4
Langer dan 1 uur -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 210 graden. Boen de bieten schoon met een borsteltje en snijd ze elk in zes parten. Plet de teentjes knoflook. Schep de bieten in een kom met de knoflook, 3 eetlepels olijfolie, tijm, zeezout en peper door elkaar. Schep de bieten op een bakplaat en rooster ze in het midden van de oven in 30 minuten gaar. Haal de knoflook er na 15 minuten uit. Verwijder intussen de korst van de geitenkaas en snijdt de kaas in blokjes. Pureer met de staafmixer in een hoge mengkom 8 frambozen met de balsamicoazijn, de overige olijfolie, poedersuiker, zout en peper tot een dressing. Haal de bieten uit de oven en laat ze even afkoelen. Verdeel de sla, bieten, geitenkaas en de overige frambozen over 4 borden en schep de dressing over de salade.

Salade Van Geroosterde Bieten is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zalmtorentje
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bietenrösti met vega-kipragout
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept