Stoofperen Met Rode Wijn

4
20-30 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe het rooster (of mandje) in de snelkookpan en schik de peren hierop. Giet de wijn en het water over de peren en stop het kaneelpijpje, de citroenschilletjes en de kruidnagels ertussen. Breng het geheel aan de kook, sluit de pan en breng hem onder druk. Kook de peren 20 minuten en laat de pan zo langzaam mogelijk afkoelen. Hoe langzamer de pan afkoelt, hoe roder de peren.Schep de peren met behulp van een schuimspaan uit de pan en schik ze in een schaal. Verwijder het kaneelpijpje, de citroenschilletjes en de kruidnagels, giet het stoofvocht in een kleine pan en voeg de suiker en evt. de bessenjenever toe. Meng de maizena tot een papje met 2 of 3 el koud water en bind het stoofvocht hiermee. Giet de saus over de peren en dien warm of koud op.

Stoofperen Met Rode Wijn is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholpakketje met paddenstoelen schol scholfilet sjalotje paddenstoelen kruidenboter stokbrood witte wijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept
Peer met amandelschaafsel
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Stoofperen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept