Smelt de boter met de bouillonpoeder in een steelpan op laag vuur, de boter mag niet bruin worden. Voeg de bloem toe en roer het mengsel glad, (roux). Schenk de melk geleidelijk en al roerend met een garde bij de roux en zorg dat het een stevig mengsel blijft. Laat het mengsel al roerend met een (houten) pollepel ca. 3 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur. Snijd de achterham in reepjes. Was de bieslook en snijd deze fijn. Roer de ham en de bieslook door de stevige saus. Schep het lauwe mengsel in een diep bord en strijk het glad. Dek het af met huishoudfolie en laat het , in de koelkast, ca. 1 uur opstijven. Verdeel het mengsel in 12 porties en vorm er kroketjes van. Klop het ei los. Wentel de kroketjes eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel. Verhit het vet in de frituurpan, (180?C). Frituur de kroketjes met ca. 6 stuks tegelijk in ca. 4 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Eet smakelijk!
Kroketjes Met Ham En Bieslook is een recept van Smulweb.nl