Kook 600 gr geshilde aardappelen met zout gaar en stamp ze tot kruim. fruit 1 gesnipperde ui in 50 gr boter, voeg 750 gr zuurkool toe en smoor alles 10 minuten. schep 250 gr in ringen gesneden en gewassen prei ,75 gr grof gehakte gezouten cashewnoten,100 gr in reepjes gesneden gedroogde abrikozen en 1/2 dl slagroom met 2 losgeklopte eieren erdoor, bekleed een ingevette ronde springvorm van 22 cm met 5 plakjes ontdooid en uitgerold roomboterbladerdeeg. verdeel er 2 eetlepels paneermeel over en schep het zuurkoolmengsel erop. dek het af met het aardappelkruim. verdeel 50 gr klontjes boter erover. bak de taart 35 min in een voorverwarmde oven (225 graden). verdeel 15 min voor het einde van de bereidingstijd 100 gr kleine blokjes jonge goudse komijnekaas en 50 gr plakjes katenspek over de taart en hem in de rest van de tijd bruin en gaar.