Volg het basisrecept tot fase 5, strooi bloem op een werkblad en rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 1 cm dik. De lap moet uiteindelijk ongeveer 1 meter lang zijn en 18-20 cm breed. Leg in het midden hiervan de parmaham, eieren, kaas basilicum en tomaten en olijven ( als je die gebruikt ). Sprenkel er olijfolie extra vierge op en strooi er peper en zout over. Vouw het deeg over de vulling heen zodat je een soort cannelloni-achtige vorm krijgt. Vervolgens moet je de twee uiteinden naar elkaar toebuigen tot ze elkaar raken. Druk de twee einden stevig op elkaar zodat je een soort donutvormig brood hebt. Leg het op een met bloem bestrooide bakplaat, laat het 15 minuten rijzen, bestrooi met bloem en zet het 35 minuten in een op 180 C voorverwarmde oven tot het goudbruin is. Laat het afkoelen en stop het in je picknickmand om lekker buiten op te peuzelen met een beetje geluk is het dan nog een beetje warm van binnen, of eet het meteen. FANTASTISCH.
Opgerold Brood Met Parmaham is een recept van Smulweb.nl