Verwarm de oven voor tot 225?c of gasovenstand 5 . wrijf het vlees rondom in met zout en peper en naar wens, mosterdpoeder.smelt de boter in een braadpan of braadslede. leg het vlees erin met de vette kant naar boven en schep de boter erover. verlaag de oventemperatuur naar 175?c. zet het vlees in de oven en bak het in ca. 40 minuten bruin van buiten en roze van binnen. bedruip het regelmatig mat het braadvocht. neem het vlees uit de oven, laat het nog ca. 20 minuten rusten. verhoog de oventemperatuur weer naar 225?c. vet voor de yorkshire pudding de muffinvorm dik in met boter. zet de vorm in de oven. houd van de bloem 1 eetlepel apart. doe voor het beslag de rest van de bloem met wat zout in een beslagkom. breek het ei erboven en klop dit ( met een mixer) met wat eetlepels melk tot een gled beslag. verdun het beslag met de rest van de malk en een halve dl. water, mix de bieslook of peterselie erdoor. giet het beslag in de hete vormpjes en bak ze in ca. 20 minuten bruin. neem het vlees uit de pan en leg het op een snijplank. strooi de achtergehouden bloem bij het in de pan achtergebleven braadvet en verhit dit al roerende tot de bloem iets bruint. schenk de bouillon erbij en roer alle aanbaksel los. snijd het vlees in plakken en schik ze op een schaal. zet de yorkshire pudding eromheen, serveer de jus apart. lekker met roast potatoes, apple sauce, mosterd en broccoli.
Roast Beef Yorkshire Pudding is een recept van Smulweb.nl