Spaghetti Con Le Cozze

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de mosselen in koud water en boen ze goed schoon. Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie en bak hierin de knoflook goudgeel. Voeg de chilipeper en de peterselie erbij. Voeg de mosselen toe en schud om en om op hoog vuur. Voeg ook de wijn toe en laat het geheel even doorkoken totdat de mosselen zich hebben geopend. Verwijder de exemplaren die dicht zijn gebleven en haal de mosselen uit hun schelp. Kook de spaghetti beetgaar in ruim kokend water met een scheutje olijfolie en zout. Giet de spaghetti af en bewaar wat van het kookvocht. Voeg de spaghetti bij de mosselen en schud goed om en om. Voeg indien nodig nog wat kookvocht toe. Breng op smaak met grof zeezout en versgemalen peper. Serveer dit eventueel met ovenwarm witbrood en parten citroen.

Spaghetti Con Le Cozze is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Cozze all'italiano
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cavatelli Con Le Cozze : Cavatelli Met Mosselen
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Cozze Piccante : Mosselen In Kruidige Tomaten-paprikasaus
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cozze Ripiene
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met walnotenpesto
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept