Witlof Met Gedroogde Pruimen

4
10-20 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Witlof schoonmaken en struikjes in de lengete in 4 of 6 stukken snijden (afhankelijk van de dikte). Pruimen in vieren snijden. In droge wok pijnboompitten roosteren, op bord laten afkoelen. In wok olie verhitten. Witlofstukken op hoog vuur ca. 2 minuten roerbakken. Salie en pruimen toevoegen, goed omscheppen. Balsamicoazijn en 2 el water in de wok schenken, bouillonpoeder erdoor roeren en nog ca. 2 minuten verwarmen. Witlof met peper op smaak brengen. Met pijboompitten bestrooien.

Witlof Met Gedroogde Pruimen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept