Tomaten-olijvenbrood

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

In kom broodmix mengen met 3 el olie,zout en 3 dl handwarm water.Met mixer tot samenhangend deeg kneden.Op aanrecht bloem bestuiven.Deeg erop leggen en platdrukken.Olijven en tomaten erover verdelen. Deeg met de hand nog 5-10 min.stevig doorkneden tot soepel deeg ontstaat.Deeg tot bal vormen en licht bestrijken met olie.Deegbal in kom leggen,afdekken met plasticfolie en op een warme plaats ca 1 uur laten rijzen tot volume verdubbeld is.Deeg uit kom nemen en even doorkneden.Aanrecht bestuiven met bloem.Deeg uitrollen tot dunne,ovale lap van ong.1/2 cm dik.Deeglap op ingevette bakplaat leggen.Afdekken met vochtige theedoek en nogmaals 30 min laten rijzen.Oven voorverwarmen op 225 gr C.Met duim hier en daar kuiltje in het deeg drukken.Deeg bestrijken met olie en bestrooien met rozemarijn en zeezout.Brood in 25-30 min lichtbruin en krokant bakken.Brood uit oven nemen en af laten koelen.

Tomaten-olijvenbrood is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Olijvenbrood met truffelolie en parmezaan
15 min Snack
Bekijk recept
Tomaten-olijvenbrood met rozemarijn
30 min
Bekijk recept
Italiaanse tonijnsalade met olijvenbrood
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliata van rundvlees met gemengde salade
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept