Kip Met Twee Citroenen

4
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De oven voorverwarmen op 180 graden. De kip royaal met zout en peper bestrooien en het er goed van binnen en van buiten inwrijven. De citroenen goed schoonboenen en wat zachter maken door ze stevig over het aanrecht te rollen. Prik ze minstens een keer of twintig in met bijvoorbeeld een scherpe vork. Doe de citroenen in de buikholte van de kip en maak die dicht met prikkers of naald en garen. Niet luchtdicht afsluiten want dan kan de kip openbarsten. Als de huid van de kip onbeschadigd blijft, zwelt deze op in de oven. Dat ziet er misschien wat gek uit maar kan absoluut geen kwaad. Kip met de borst naar beneden in een braadslee leggen en zo 30 minuten braden, geen vet toevoegen de kip bedruipt zichzelf en zal absoluut niet aanbakken. Na 30 minuten de kip omdraaien en nog eens 30 - 35 minuten braden. De temperatuur verhogen tot 200 graden en nog 20 minuten braden. Je moet een totale braadtijd rekenen van ongeveer 25 minuten per 500 gram. De kip hoeft niet meer gekeerd te worden.

Kip Met Twee Citroenen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Haantje met knoflookaardappelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroen-amandelcake
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse citruscheesecake
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept