1 Laat 1 blok van de spinazie ontdooien en goed uitlekken. Leg de kipfilets tussen folie en sla ze (met een deegroller) zo plat mogelijk. Bestrooi ze met zout en peper. Beleg ze met parmaham. Verdeel de spinazie over de lengte in het midden en rol het stevig op. Steek de rolletjes vast met cocktailprikkers.
2 Verhit 3 eetlepels van de olie en bak de kiprolletjes om en om goudbruin. Draai het vuur laag en laat ze afgedekt in ca. 15 minuten zachtjes gaar bakken.
3 Kook intussen de pasta in ruim kokend water met een scheut olijfolie en zout beetgaar. Verwarm de rest van de spinazie volgens de gebruiksaanwijzing.
4 Snijd de kiprolletjes in schuine plakken en leg ze op de borden. Schep de spinazie ernaast, verdeel de ricotta erover, besprenkel het met de rest van de olijfolie en bestrooi het met zout en peper. Serveer de tagliatelle erbij.