Een springvorm dik invetten met boter en evt. de bodem met bakpapier bekleden. De bloem, maizena, bakpoeder, cacao en oploskoffiepoeder zeven. 2 Eieren splitsen. De dooiers in een kom met de helft van de suiker en vanillesuiker in 10 min. dik romig kloppen. Hierbij de kom de eerste paar minuten in een warmwaterbad zetten. In een andere kom de eiwitten met de rest van de suikers stijkloppen, op het dooiermengsel scheppen en snel omscheppen. Het bloemmengsel er ook snel door scheppen. In de bakvorm scheppen en in een warme oven van ca. 180 graden in 30-40 min. gaar bakken. Af laten koelen. Voor de creme de eieren scheiden en de dooiers met de suiker en de vanillesuikerlichtgeel en schuimig roeren.Dit mengsel bij de mascarponeroom roeren. De gelatine 10 min. weken in koud water, goed uitknijpen en met een eetlepel verwarmen en oplossen. Bij de mascarponecreme roeren. De eiwitten stijfkloppen en luchtig erdoor scheppen. In de taartvorm scheppen en laten opstijven. De perzikken in partjes snijden en op de taart rangschikken. Gelei maken volgens de aanwijzingen op de verpakking met perzikvocht en over de perzikken gieten. Laten op stijven en uit de vorm nemen. De biscuitrand met jam insmeren en de noten tegen de rand drukken.
Italiaanse Perziktaart is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Absoluut De Lekkerste Appeltaart Met Een Beetje Rum!!!