Snijd de wortel, het sjalotje en de paprika in kleine blokjes en stoof aan in de olijfolie. Als de groenten gaar zijn voeg je de tomatenblokjes toe, peper en zout. Mix deze dan en laat even verder sudderen met wat oregano, basilicum en eventueel wat tabasco of paprika poeder, tijm is ook lekker voor de smaak,voeg look op het einde toe,nu heb je tomatencoulis. snijd de rode ui in de lengte door en dan in dunne schijfjes(halve ringen heb je dan). Ook de mozarella snijd je in gelijke plakken (niet te dik a.u.b). Leg de twee onderkanten van de aubergines naast elkaar in de ovenschotel, leg hierop vervolgens een laag mozarella en uiringen, wat oregano en/of basilicum en wat peper. Dan leg je de middenste aubergineschijven er op en je gaat weer tewerk zoals bij de vorige, mozarella, uiringen en dan verdeel je de zongedroogde tomaten over de twee aubergines. Uiteindelijk leg je de bovenste laag aubergine erop en steek je in elke auberginesandwich twee sateprikkers zodat ze niet omvallen. Dan verdeel je de tomatencoulis rond de aubergines in de ovenschotel. Zet de schotel in de oven gedurende ongeveer een 1/2 uur. Om uitdroging van de bovenste laag van de aubergines te voorkomen kan je alluminium folie over de schaal leggen voor ze in de oven gaat.