Vitello Tonnato

4
30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

(stap1)de kalfsfricandeau in een pan leggen en de witte wijn erbij schenken .De bleekselderij,wortel en ui in grove stukken snijden en samen met het laurierblaadje en de kruidnagels aan de marinade toevoegen.met de deksel op de pan 24uur laten intrekken . (stap2)zoveel water toevoegen dat het vlees onder staat.Met 1 theel.zout aan de kook brengen .op een laag vuurtje zonder deksel gaar laten worden laten afkoelen in het kooknat. (stap3)De tonijn laten uitlekken ,de anjovisfilets afspoelen en droogdeppen met keukenpapier.kleinsnijden.tonijn ansjovis,eierdooiers,twee eetl kappertjes. en het sap van 1/2 citroen en de wijazijn pureren met de keukenmachine en beetje bij beetje enkele eetl. vleesnat en de olijfolie toevoegen.De smeuige saus op smaak brengen met peper en zout (niet te veel eerst proeven ivm zout ansjovis) (stap4)Het kalfsvlees in zo dun mogenlijke plakjes snijden en op een schaal leggen.De tonijnsaus erover verdelen en afgedekt 3-4 uur koel wegzetten.

Vitello Tonnato is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Vitello tonnato
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Vitello tonnato van gegrilde kalfsentrecote
1uurwachten- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle vitello tonnato
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Vitello Tonnato al modo di Giovanni e Marco
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Involtini di vitello con insalata di mango (kalfsschnitzel met mango-salade)
30 min-
Bekijk recept
Vitello tonnato
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Vitello tonnato van gegrilde kalfsentrecote
1uurwachten- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle vitello tonnato
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept