Zo maakt u de Pizza-bodem: Zet de oven aan op 220? of gasstand
7. Zeef het meel boven een kom en voeg het zout en de boter eraan toe. Kneed het geheel goed door elkaar,voeg de melk toe en mix het geheel tot een zachte,licht kleverige deegmassa. Strooi wat meel op een platte ondergrond en kneed hierop het deeg tot een bal. Rol deze met een deegrol uit tot een platte ronde koek met een doorsnee van circa 28 cm. Plaats deze op een licht ingevette bakplaat of op een met olie ingevette Pizzaplaat. Zo maaakt u het beleg: Doe de uitgelekte tomaten,de fijngehakte basilicum,de Oregano en het uitgeperste teentje met het zout,de peper en de poedersuiker in een kom. Mix het geheel goed door elkaar. Spreid de ontstane tomaten-pasta uit over de Pizza-bodem tot ongeveer een ? cm vanaf de buitenrand. Leg hier de ontpitte en in ringen gesneden rode en groene paprika op. Plaats de Pizza 20 a 25 minuten in het midden van de oven (de paprika-ringen moeten dan zacht zijn). Haal de bakplaat uit de oven en strooi de geraspte kaas gelijkmatig over de Pizza uit. Plaats de Pizza terug in de oven en laat hem nog 5 minuten doorbakken tot de kaas gesmolten en licgtbruin is. Haal de Pizza uit de oven en ganeer hem met de uitgelekte ansjovis,de zwarte olijven en een paar blaadjes basilicum. Serveer direct en geef er een knapperige gemengde salade met zwarte olijfjes bij.
Pizza Uit U Eigen Keuken is een recept van Smulweb.nl