Hartige Taart Met Courgette, Aardappel En Tomaat

6
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de vorm met het op een met bloem bestrooid werkvlak uitgerolde deeg. Prik de deegbodem op regelmatige afstanden in met een vork en bestrijk de bodem en de rand met losgeklopt ei (gebruik daarvoor één van de vier eieren voor de vulling). Bak de taart in circa 20 minuten in de voorverwarmde oven tot hij begint te kleuren en neem uit de oven. Maak intussen de vulling. Rasp de courgette en de aardappelen op een grove rasp en druk er tussen twee handen zoveel mogelijk vocht uit. Klop de eieren los met de crème fraîche, 150 gram van de geraspte kaas, de kerrie en wat zout en peper. Verdeel het aardappel-courgettemengsel over de voorgebakken taartbodem en giet er de eierroom over. Beleg de taart met de in plakken gesneden tomaat en bestrooi met de resterende kaas. Schuif de taart nog voor 30 tot 40 minuten terug in de oven tot de vulling vast en de bovenkant mooi gekleurd is. Serveer warm of lauwwarm.

Hartige Taart Met Courgette, Aardappel En Tomaat is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hartige broodtaartjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept