Steeltjes klein maken en samen met het uitholsel smoren in de basilicum-olie met zout en peper. Zeef dit mengsel en laat de champignons een beetje afkoelen. Fruit in de gezeefde olie een uitje, samen met een beetje kerrie. Ontvel de tomaten en voeg dit in stukken bij de ui, laat dit geheel even smoren en een beetje indikken. Vermeng het gehakt met gehaktkruiden, champignon-mengsel, 1/2 zakje kaas en knoflook-bieslook. Vul hiermee de champignon-hoedjes en plaats ze in een ovenschaaltje. Roer door het tomaten-ui mengsel een half potje creme fraiche en maak het op smaak af met peper (uit de molen) zout peterselie en bouillon-poeder. Roer er de allesbinder doorheen tot het een beetje lobbig is. Giet de helft van de saus bij de champignons en laat dit in de magnetron 2 minuten op vol vermogen even voorgaren. Haal de schaal er uit en vul het aan met saus tot het gehakt er net bovenuit komt. bestrooi het gehakt met de overgebleven kaas en laat dit in 15 minuten op 200 graden gaar worden. Bak de foccacia volgens de gebruiksaanwijzing af (dit kan bij de champignons in de oven).
Gevulde Grote Champignons is een recept van Smulweb.nl