Bereiding
Breek de eieren in een kom, roer ze los, voeg een snufje zout toe en roer beetje voor beetje 115 gr. bloem er door, roer vervolgens het water er door, roer dan de olie er door, dek de kom af met een vochtige doek en laat hem 30 min. op een koele plaats staan, verhit e koekenpan en vet hem in met boter, laat een lepel deeg in de pan glijden en bak zo 10 dunne pannenkoekjes, bewaar deze in een theedoek; Verwarm de melk met de peperkorrels, het schijfje ui en het laurierblad, haal de pan van het vuur en laat dit 5 min. staan, zeef dan de melk, verhit 30 gr. boter in een pan, roer er 15 gr. bloem door, voeg dan scheutje voor scheutje al roerend 2/3 van de melk er bij, laat de saus nog 3 min. zacht koken en breng op smaak met zout en peper, mwng door de helft van de saus de kip en de tongreepjes, roer de overgebleven melk door de andere helft van de saus; leg een pannenkoek in een ovenschaal, leg hierop een lepel kip-tongsaus en herhaal dit, zorg dat de bovenste laag een pannenkoek is, giet de melksaus er over en zet de taart 10 min. in een op 230 graden voorverwarmde oven.