Tiramisu

6
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Roer de amaretto door de espresso. Week de gelatineblaadjes in water. Schraap het merg uit het vanillestokje. Klop de eidooiers met poedersuiker en vanillemerg schuimig. Schep de mascarpone erdoor. Los de geweekte, uitgeknepen gelatineblaadjes op in de verwarmde rum en spatel dit voorzichtig door het mascarponemengsel. Sla de eiwitten met de poedersuiker tot sneeuw. Klop de slagroom stijf en voeg de vanillesuiker erbij. Schep het eischuim en de slagroom door het mascarponemengsel. Beleg een platte schaal met de helft van de lange vingers en besprenkel met de amaretto-espresso. Schep de helft van het mascarponemengsel erop en strijk glad af. Beleg met de rest van de lange vingers en besprenkel weer met de espresso. Bestrijk met de rest van het kaasmengsel. Zet 4-5 uur in de koelkast. Schep cacaopoeder in een fijne zeef en bestuif de tiramisu voor het opdienen.

Tiramisu is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tiramisu-trifle
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien en witte chocolade
Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Herfstfruit tiramisu
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Tiramisu-trifle
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien en witte chocolade
Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Herfstfruit tiramisu
25 min Nagerecht
Bekijk recept