Mosselen Met Prosciutto

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de olie in een kleine koekenpan en voeg ui, prosciutto en knoflook toe. Bak alles 5-8 min. op matig vuur tot de prosciutto knapperig is en de ui zacht; zet de pan apart. Maak de mosselen met een borstel schoon. Verwijder de beschadigde of al geopende mosselen. Doe ze in een pan met kokend water en kook ze 5 min. Roer af en toe en verwijder de mosselen die niet open gaan. Neem de mosselen uit de schelpen en bewaar telkens 1 helft van de schelp. Let twee mosselen op elke schelp en breng hierop wat prosciuttomengsel aan. Meng de parmezaanse kaas en cheddar en verdeel die over de prosciutto. Zet de mosselen onder een voorverwarmde grill tot de kaas is gesmolten en de mosselen goed warm zijn.

Mosselen Met Prosciutto is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Meloensoep met basilicum
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mediterrane ciabatta
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Gebakken sla met krokante ham en knoflookchips
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Cappelletti met prei-bolognesesaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept