Pannetone

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bekleed de pot met bakpapier. vet het papier in met boter. los de gist en 1 el suiker op in 1/2 dl lauwwarm water en laat het mengsel ong. 15 min. staan. rasp de schil van de citroen. laat de boter au bain marie zacht worden. klop de boter met de rest van de suiker en vanillesuiker tot een cremig mengsel. klop de dooiers en het ei erdoor.spatel zout,bloem en citroenrasp erdoor en doe zoveel melk erbij tot een luchtig mengsel ontstaat zo dik als cakebeslag. klop het gistmengsel erdoor. roer de sinaasappelschil en rozijnen door het deeg en schep het in de vorm. laat het deeg afgedekt ong. een 1/2 uur narijzen. verwarm de oven voor op 200 graden. verdeel 25 gram boter in kliene klontjes over het gerezen deeg. plaats de pannetone in de oven. temper na 10 min. de oven tot 175 graden en bak in omg. 60 min. de pannetone gaar en goudbruin. dek de bovenkant de laatste 15 min.af met aluminium folie. laat het brood in de oven afkoelen.

Pannetone is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pannetone Met Kastanjemousse
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept

Pannetone Met Kastanjemousse
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept