Verwarm de olie in een pan. Fruit de knoflook aan tot deze zacht wordt en voeg dan de champignons toe. Voeg tomaten toe. Breng op smaak met zout, peper en een beetje suiker. Laat de saus ongeveer 30 minuten zachtjes koken, zonder deksel, totdat deze begint in te dikken. Zet de tomatensaus apart. Smelt de boter in een pan. Voeg al roerend de bloem toe. Voeg al roerend de melk toe. Blijf roeren tot de saus kookt en laat deze circa 5 minuten zachtjes doorkoken. Voeg meer melk toe als de saus te dik wordt. Breng op smaak met zout en nootmuskaat. Kook de lasagnebladen in water waaraan zout is toegevoegd. Giet de pasta af. Leg de lasagnebladen op de bodem van de vorm. Giet er een laagje bechamelsaus op en vervolgens een laag tomatensaus. Strooi hier de rest van de Parmezaanse kaas over. Laat het pastagerecht in circa 50-60 minuten gaar worden in een oven van 180 graden tot een goudbruine korst ontstaat.
Ovenpasta Lasagne Met Tomaten En Parmezaanse Kaas is een recept van Smulweb.nl