Vleesspiezen Op Polenta

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de grill voor. Snijd het vlees en de lever in blokjes van circa 4 centimeter. Snijd het spek in stukjes van circa 3 centimeter. Steek de stukjes vlees, lever en spek afgewisseld met de salieblaadjes aan de spiesen. Bestrijk de spiesen met olijfolie en leg ze op een rooster circa 10 centimeter onder een hete grill. Rooster de spiesen in ongeveer 6 minuten rondom bruin. Leg de spiesen dan in de ovenschaal. Schenk de wijn, bouillon en de rest van de olie erbij en laat de spiesen in een op 200 graden Celsius voorverwarmde oven in circa 15-20 minuten gaar worden. Keer de spiesen regelmatig. Breng ondertussen in een pan het water met zout aan de kook. Roer de polenta erdoor. Kook de polenta in 15 minuten zachtjes gaar. Roer de polenta regelmatig door en roer op het laatst de boter erdoor. Schep de polenta op een schaal en leg de spiesen erop. Schep er wat stoofvocht over.

Vleesspiezen Op Polenta is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gemarineerde zalmfritters
20 min Snack
Bekijk recept
Italiaanse millefeuille met polenta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Polentagaletten, moes met 3 soorten ui
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevuld varkenshaasje met pistachenoten, basilicum en parmigiano
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vleesspiezen
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vleesspiezen Met Een Spaans Tintje
10-20 min -
Bekijk recept
Gemengde Vleesspiezen Met Een Gemengde Salade Met Aardbei
10-20 min -
Bekijk recept
Bonte Vleesspiezen
30-60 min -
Bekijk recept