Venetiaanse Chocolade-amandelkoekjes

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 zeef de bloem in een kom. Maak een kuiltje in het midden en doe daarin de: amandelen, suiker, ei, zout en bakpoeder en meng alles door elkaar.
  • 2 kneed het deeg nog even goed na en meng de fijngehakte chocola erdoor. (evt. iets van het eiwit voor het insmeren erbij voor de binding)
  • 3 Vet de bakplaat dun in met boter.
  • 4 Verdeel het deeg in tweeen en maak van beide stukken een rol van
  • 25 cm. Doorsnede.
  • 5 Snijd het deeg in schuine plakken van
  • 15 cm. dik
  • 6 leg de deegplakken op de bakplaat en smeer ze in met het eiwit.
  • 7 bak de koekje 20/25 min (in 160 graden heteluchtoven) tot ze droog zijn. Laat ze afkoelen op een rooster. Bewaar ze in een goed afgesloten koektrommel

Venetiaanse Chocolade-amandelkoekjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Chocolade-espressotaart
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Nectarinepakketjes
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Semifreddo met sinaasappel
Nagerecht
Bekijk recept
Paascake met mangoglazuur en cantuccini
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Tonijnfilet met Venetiaanse groenten
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vis op Venetiaanse wijze
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Inktvis op Venetiaanse wijze
Bijgerecht
Bekijk recept
Sarde In Saor (sardines In Zuur) Venetiaanse Specialiteit
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept