Polenta

10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng wanneer alle maisgries erdoor geroerd is, de temperatuur naar beneden en laat onder voortdurend roeren de polenta nog 45 minuten koken. Voorzichtig de pap wordt erg heet. Tijdens het koken vormen zich blazen, die kapot knappen en over de rand van de pan kunnen spatten. Op de bodem van de pan vormt zich langzamerhand een korst. De polenta is klaar wanneer hij loslaat van deze korst. Stort de polenta op een schaal en strijk hem met een nat mes glad. Hete polenta wordt met garen gesneden, koude met een mes.

Polenta is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gemarineerde zalmfritters
20 min Snack
Bekijk recept
Italiaanse millefeuille met polenta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Polentagaletten, moes met 3 soorten ui
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevuld varkenshaasje met pistachenoten, basilicum en parmigiano
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gemarineerde zalmfritters
20 min Snack
Bekijk recept
Italiaanse millefeuille met polenta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Polentagaletten, moes met 3 soorten ui
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevuld varkenshaasje met pistachenoten, basilicum en parmigiano
Hoofdgerecht
Bekijk recept