1 -Deeg maken door bloem en suiker te zeven boven een kom. Vanillesuiker eraan toevoegen. In het midden een kuiltje maken en de losgeklopte eieren erin doen. Vanuit het midden met een houten lepel roeren. Het mengsel met de hand tot een glad deeg kneden. 2 - Werkblad licht bestuiven met bloem. Deeg uitrollen tot flinterdunne rechthoekige plak. Plak in twee helften verdelen. Kersen op een helft leggen (4 cm van elkaar). 3 - Andere helft van deegplak erover leggen. Met pastasnijdertje of glaasje (kersen-)rondjes uitsteken. Randen van de kussentjes met achterkant van een vork stevig aandrukken. 4 - Grote pan met zout aan de kook brengen en kersenravioli erin dompelen. Ravioli ca 10 min koken tot ze boven komen drijven. Met schuimspaan uit de pan halen en op warme schaal leggen. Houyd een el kersensap apart. 5 - Pijlwortelmeel door 1 el kersensap roeren. De rest van het sap in pannetje op vuur zetten en de suiker erdoor roeren. Papje van pijlwortelmeel toevoegen en mengsel laten inkoken. 6 - De zure room door de slagroom kloppen. In kommetje doen. Op de room 1 el kersensap druooelen en dit er met vork oppervlakkig doortrekken. 7 - Ingedikte kersensap over de ravioli gieten.
Zwarte Kersenravioli Met Zure Roomsaus is een recept van Smulweb.nl