Roer de amaretto door de espressso. Schraap het merg uit het vanillestokje. Klop de eierdooiers met 100 gr poedersuiker en het vanillemerg schuimig. Schep de mascarpone erdoor. Verwarm de rum een beetje, en voeg de geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Als de gelatine is opgelost het mengsel voorzichtig door het mascarponemengsel spatelen. Sla de eiwitten met 1 eetlepel poedersuiker tot sneeuw. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf. Schep het eischuim en de slagroom door het mascarponemengsel. Beleg een platte schaal met lange vingersen besprenkel met de amaretto-espresso. Schep de helft van het mascarpone mengsel erop en strijk glad af. Beleg weer met langevingers, en besprenkel het geheel weer met de amaretto-espresso. Schep de rest van het mascarpone mengsel eropen strijk weer glad af. Zet het geheel ongeveer 5 uur in de koelkast. Schep het cacaopoeder in een fijne zeef en bestuif de tirami su voor het opdienen.