Doe alles voor het sausje in de keukenmachine en pureer het, zonodig nog wat witte wijn toevoegen tot de juiste dikte om over vlees te gieten (dikte van een roomsaus). Leg van de kaas en van alle vleeswaren, behalve de ham, 2 a 4 plakjes per persoon op een grote platte schaal. Je kunt hier eventueel leuke roosjes van maken of rolletjes met olijf of monchou... leef je uit zou ik zeggen! Verdeel een gedeelte van het sausje over de kalfsfricandeau. ′Strooi′ eroverheen nog wat kappertjes. Vleeswaren, kaas en saus die over zijn, kunnen prima worden ingevroren tot een volgende warme dag. Snij ? meloen in partjes en drapeer over elk partje een plak ham. Laat de artisjokken [of de helft, als je het teveel vindt] uitlekken, en verdeel dit met de olijven en tomaatjes over de schaal, of op meerdere kleine schaaltjes. Bak de focaccia?s af en snijd ze in stukjes, dat leg je in een mandje. Natuurlijk hoort hier gekoelde witte wijn bij. Vleeswaren, kaas en saus die over zijn, kunnen prima worden ingevroren tot een volgende warme dag.
Italiaanse Verwenschotel Voor Twee Personen is een recept van Smulweb.nl