Zeeuws Pasteitje

4
20-30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De fijngesneden groenten aanstoven in twee eetlepels boter, gewassen mosselen toevoegen, kerriepoeder, peper en e.v.t. wijn. De mosselen tussentijds opschudden dit moet 3 x gebeuren. Dan zijn de mosselen gaar. Het mosselvocht door een zeef gieten, het vocht bewaren, dit is de basis voor je ragout. Mosselen uit schelp halen. In een pan 80 gram boter smelten, dan 80 gram bloem toevoegen met garde vermengen, 3 minuten het mengsel laten garen, onder voortdurend roeren. Kookvocht toevoegen, dan laten binden tot een dikkere massa. Op smaak brengen met kerrie. Als de saus gaar is mosselen toevoegen en voorzichtig roeren. Pasteitje opwarmen in de oven. Bakjes op bord zetten, ragout verdelen.

Zeeuws Pasteitje is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Rendangpasteitjes
2uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Indische pasteitjes
60 min -
Bekijk recept
Vlaams pasteitje
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Pasteitje met stroganoffragout
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Yellow fin sole met zuurkool
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken sliptong met dragonmayonaise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet met appel en dragon
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Struisvogelbiefstuk met rode-portjus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept