De sjalotten pellen en in blokjes snijden. Het spek in blokjes snijden. Een steekje boter in een pan verhitten en de spekblokjes uitbakken. Tweederde van de sjalotblokjes toevoegen en glazig fruiten. De champignons zorgvuldig afborstelen en (eventueel) kort naspoelen met koud water. De onderste plakjes van de stelen wegsnijden, kleine exemplaren heel laten, grotere champignons halveren. Het vuur laag draaien en de champignons bij de spekblokjes en de sjalotblokjes voegen en langzaam laten garen. De peterselie afspoelen, droge en bruine blaadjes en steeltjes verwijderen, droog deppen met een schone theedoek of wat keukenpapier en de goede blaadjes fijnhakken. De tartaar verkruimelen en bij de champignons voegen. In een kwartiertje garen. De sneetjes casinobrood roosteren. De champignontartaar op smaak brengen met wat versgemalen peper en een beetje zout. De geroosterde sneetjes casinobrood op de bordjes leggen en er de champignontartaar over verdelen. Royaal bestrooien met peterselie en vervolgens met de achtergehouden sjalotblokjes.
Champignontartaar Op Toast is een recept van Smulweb.nl