Geglaceerde Ham Met Limoen En Honing

2
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Ham in pan leggen, water erbij schenken tot ham onderstaat. Ui, kruidnagels, wortel en tijm in pan leggen. Water langzaam verwarmen tot ? 80 graden (controleren met thermometer). Ham op deze temperatuur in ? 1uur en 15 minuten gaar laten worden en vervolgens in vocht iets af laten koelen. Oven voorverwarmen op 190 graden. Ham uit vocht nemen. Zwoerd en dun laagje vet verwijderen. In recht van vetlaag ruitpatroon snijden tot op vlees. Plakjes limoen dakpansgewijs met houten prikkers op vette kant van ham steken. Ham dun met 1-2 el. honing bestrijken en in midden van oven 25-30 minuten verwarmen. Tijdens verwarmen wordt het vet van de ham krokant. Ham tussentijds nog eens met honing bestrijken.

Geglaceerde Ham Met Limoen En Honing is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme vijgen met geitenkaas en honing
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept

Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Oesterzwamstrudel met noten
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lichte mousse met chocolade en kastanjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Yvette van Boven's geglaceerde wortelgroenten
40 min Bijgerecht
Bekijk recept