Kook de rijst in 4 dl van de melk gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst helemaal afkoelen. Klop met een mixer het zelfrijzend bakmeel, het zout, de rest van de melk en het ei in een beslagkom een glad beslag. Klop 2 theelepels kaneel erdoor. Roer de gekookte rijst luchtig door het beslag. Schil de appels, boor ze uit en snijd de appes in plakken. Bedruppel ze met 1 eetlepel citroensap en bestrooi ze met 1 theelepel kaneel en de suiker. Verhit een klontje boter in een grote koekepan. Schep met een pollepel 3 cirkels beslag los van elkaar in de pan. Bak de koekjes aan beide kanten snel lichtbruin. Houd de koekjes warm en bak op dezelfde manier de overige koekjes. Bak als laatste de plakken appel in een extra klontje boter lichtbruin. Klop de slagroom stijf met wat suiker. Verwarm intussen in een steelpannetje de appelstroop met het appelsap en de rest van het citroensap. Roer de saus glad. Verdeel de koekjes en appelschijven over 4-5 bordjes. Garneer met toefjes slagroom. Serveer de drie-in-de-pan met de warme saus.
Rijst-Drie-In-De-Pan Met Gebakken Appel is een recept van Smulweb.nl